Ochelari de soare originali vs fake-uri. Cum ii deosebesti?
Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu pe care sa il porti vara. Ochelarii de soare sunt o protectie necesara atunci cand vrei sa iti feresti ochii de razele ultraviolete. Daca ai cumparat o pereche de ochelari de soare fake, ai falsa impresie ca esti protejat de soare doar pentru ca porti o lentila fumurie, lucru care poata dauna foarte mult ochilor tai.
Niciodata o pereche de ochelari ieftini, cumparati din surse indoielnice (tarabe, diverse site-uri etc) nu va avea un filtru de protectie UV bun, asa ca te sfatuim sa apelati la un magazin specializat, care va poate indica ce vi se potriveste cel mai bine in materie de ochelari de soare.
Nu priviti alegerea ochelarilor de soare doar ca pe un MUST din punct de vedere al imaginii, ci si ca pe o forma de protejare impotriva soarelui, la fel precum faci cu crema de soare cu factor de protectie Ray Ban2
Eticheta ochelarilor de soare trebuie sa contina si procentul in care acestia te protejeaza de radiatiile UVA si UVB. Principalul risc al ochelarilor de proasta calitate este ca pot fi periculosi pentru vedere, provocand oboseala oculara, usturimi, dureri de cap sau vedere incetosata.
Sfaturi utile:
1. Studiaza cu atentie logo-ul firmei producatoare. Acesta trebuie sa fie identic si pe ochelarii de soare pe care urmeaza sa ii cumperi. Orice abatere de la logo, orice imperfectiune este primul indiciu ca ai de-a face cu niste fake-uri
2. Finisajele – o pereche de ochelari de firma arata perfect. Ai grija ca ceea ce urmeaza sa cumperi sa nu fie ciobit, zgariat, cu imperfectiuni sau rame deformate.
3. Verifica pe site-ul oficial al producatorului modelul pe care urmeaza sa il cumperi. Fiecare model de ochelari de soare originali au imprimati pe bratul stang un cod de identificare, care reprezinta numarul modelului urmat de codul culorii ramelor si codul culorii lentilelor. Verifica, pentru modelul pe care vreti sa il cumpari, codul original al produsului si apoi compara-l cu cel inscris pe ochelarii pe care vreti sa ii cumperi. Cele doua coduri trebuie sa coincida.
4. Pretul este un alt bun indicator. Iti face cu ochiul o pereche de ochelari “Tom Ford” la 50 de euro sau niste Ray Ban cu 15? Mai mult ca sigur ai in fata niste fake-uri de toata frumusetea.
5. Locul de unde ii cumperi – ochelarii de firma nu se vand decat in magazine specializate (centre de optica medicala, distribuitori autorizati), asa ca vanzarea lor la colt de strada sau in diverse buticuri e un alt indiciu ca ochelarii nu sunt originali
6. Ochelarii de soare originali se distribuie intotdeauna in ambalaje individuale, inscriptionate cu logo-ul producatorului. De exemplu, o pereche de Ray Ban originali va veni intotdeauna insotita de un toc personalizat si carpa de curatare cu insemnele firmei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu